Gyülekezetünk kórusa

A gyülekezet énekkara kb. 15 fővel működik. Zömmel kottaolvasók, többen közülük zenei végzettségűek (ELTE ének-karvezetés), így viszonylag gyors a kórus tanulási képessége és kisebb szóló- ill. kamarafeladatokra is vállalkozhatnak. A kórus vezetője Ábrahám Edit. Az énekkar fő működési területe a vasárnap délelőtti istentiszteleten az énekek vezetése és szinesítése.

A Kórus névsora 2011-2012-ben:

Ábrahám Edit karvezető, Ábrahám Péter, Csomor-Szalay Katalin, Dávid Andrásné (Zsuzsa), Fraskó Ádám, Fraskóné Hatos Katalin, Gaálné Szabó Kata, Haász Csilla, Kállay András, Kállay Horváth Eszter, Kirner Attila, Mészáros Gabriella, Németh Anikó, Szabóné Dr. Bagdy Erzsébet, Tatár Levente, Zimonyiné Sülyi Anikó

Rendszeres kisegítőink:

 Pető Márk, Papp Liza, Vén Imola, Ábrahám Flóra, Ábrahám Eszter, Ábrahám Kata

Kóruspróbák ideje: Hétfő 18:30-tól (kb. egy óra)

A kórus általános feladatai:

Az elmúlt években a fő ünnepekhez kapcsolódva a következő különleges liturgikus események váltak hagyománnyá, melyen a kórus nagyobb szerepet vállal:

Amennyiben erre lehetõség adódik, természetesen más alkalmakkor is dícsérjük Istent.

A jelenlegi (újjá alakult) kórus első nagyobb lélegzetű szolgálata a 2007-es ünnepség sorozathoz kapcsolódik. Ekkor több héten keresztül szolgáltunk az istentiszteleteken.

Első világi bemutatkozásunk 2008-ban Pállay József festőművész kiállításának megnyitója volt. Előadtuk Osváth Pál „Meghódol lelkem” és Claude Monteverdi „Laudate Dominum” című darabját, meghívott szólisták, zenészek és a Soli Deo Glória kórus tagjainak közreműködésével, nagy sikert aratva. A kiállítás megnyító ünnepségrõl bõvebb leírás a 22. kerület honlapján olvasható.

Azóta a rendszeres és igen jó hangulatú próbáknak hála, jól összeszokott csapat alakult ki.

2011 pünkösdjén a  Mozart Ifjúsági Zenekarral közös koncertet adtunk templomunkban. A műsorban Bartók,Goudimel, Bach és Mozart darabokból válogattunk.

A következő években ez már hagyománnyá vált és minden évben is adunk pünkösdkor koncertet, kapcsolódva gyülekezetünk igen színvonalas kulturális programjaihoz. Júniusban pedig mindig megtartjuk a szokásos „évadzáró” összejövetelünket, ahol családtagjainkkal együtt értékeljük az előző évet, és jó hangulatban, sok énekléssel eltöltünk egy kellemes délutánt.

A nyári hónapokban - a szokásokhoz híven, nyári szünetet tartva - a kórus nem próbál, hogy ősszel megújult erővel újra összejöjjön és folytassa a szolgálatát.


Videók

Osváth Viktor - MEGHÓDOL LELKEM

Monteverdi: Laudate Dominum


Képek a 2008-as fellépésről:

Képek a kórus korábbi templomi szolgálatairól


Képek a kórus szolgálatáról a Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola
2012. évi tanévnyitóján

Hangfelvételek

A felvételek a Budafoki Református Templomban készültek, korábbi alkalmakkor.

Meghodol_lelkem.mp3
Monteverdi_Laudate.mp3
Petzold_66_zsoltar.mp3
150. Zsoltár (Wav)
Staden: Szálljon a hála énekem (Wav)
Részlet a 2012. május 26-i pünkösdi hangversenyről: Bach: 140. kantáta (YouTube)
Részlet a 2013. május 18-i pünkösdi hangversenyről: 390. dicséret: Erős vár a mi Istenünk (YouTube)

Vissza a fõoldalra